•  2022.02.23. 22:47

A naptáram, köszönhetően a tavalyi bejegyzésemnek, nem hagyja, hogy csak nosztalgiázzak. Tavaly ezt a napot a "2020-ban készített fotóimat lapozgatva indítottam”, de rögtön feladatot is adtam magamnak. “Emlékek, emlékek, emlékek - írtam tavaly: ."Az idén (2021) online-térbe költözött a sokácok télűzése.... Jövőre a hagyományőrzés időpontja azonban már fix, be is véstem a naptáramba! Jövőre, a “Mohácsi busójárás” 2022. február 24-március 1. között kerül megrendezésre.” És, igen! Elérkezett az off-line időpont idei, 2022. évi kezdőnapja! A télűzés holnaptól indul! Az idei év programjai már mind megtalálhatóak a hivatalos oldalon, a Mohácsi Busójárás Hivatalos Oldalán. Összefoglalóul néhány gondolat diára vetve, mely a MOHÁCSI BUSÓJÁRÁS témájában készült kis összefoglalóm egy 2020-ban végzett vizsgamunkához, az azt megelőző terepbejárások alapján.

#TúratippekMagyarországon
  •  2022.02.21. 18:15

Budapest mindig elvarázsol. Egy-egy pillanatnyi csoda, amely évszaktól függetlenül ámulatba ejt bennünket. Legyen az a várnegyed régi, épp omladodozó vakolata, vagy az újonnan felfedezett, felújított történelmi emléke, vagy épp egy-egy művészeti kiállítás a Nemzeti Galériában. A fotók tavaly novemberben, majd decemberben és az idén februárban készültek. Minden sétát nagyon vártam.Vissza kell térni, időről időre.

#TúratippekMagyarországon
  •  2021.10.19. 19:08

Ezt az útvonalat időről időre teljesítjük. Most egy őszi, lazább változatot választunk, hisz ilyenkor az időjárás már kiszámíthatatlanabb, kevésbé tervezhető előre. Készülhetsz előre, ha átolvasod a korábbi témához kapcsolódó bejegyzésemet. Imádom ezt az útvonalat.

#TúratippekMagyarországon
  •  2021.08.31. 11:50

Kalandozásunk ezúttal Vas megyében, az Őrségbe és szomszédságába a Vasi Hegyhát-Rábamente településeire vezetett bennünket. Kalandoztunk a Rába mindkét partján, mint egykor a portyázó oszmán csapatok. Mi azonban nem portyáztunk, hanem gyönyörködtünk az évszadok során felhalmozódott természeti értékekben, a kistáj kisugárzó erejében. Lehet, ez mégiscsak portyázás, hisz ez azt jelentette nekünk, energiát, észrevétlenül erőt merítettünk a természet adottságaiból, erejéből. Bejártuk a Hegyhátszentpéter (Tájház) - Szarvaskend (Sibrik kastély) - Nádasd (Szent Márton templom és a körülölelő kert) - Körmend (Batthyány katély és a parkjában található Vadászház) - Kemenestaródfa (Miród forrás stációkkal és Mária kegyhely) útvonalat.

#TúratippekMagyarországon
  •  2021.08.31. 11:12

Idén nyáron több alkalommal ismerkedtünk Mosonmagyaróvárral. Többnyire átutazóban jártunk ott, holott a város számtalan felfedezni valót rejteget....Ráhangolódásként néhány fotó, melyek első látogatásunkkor a városban készültek. Ezúttal külön komment nélkül. Mosonmagyaróvárra visszatérünk és most már azt is megértettük, hogy sok barátunk miért is imádott ebben a városban tanulni és miért büszke az Agrár Akadémián szerzett "oklevelére".

#TúratippekMagyarországon
  •  2021.07.31. 18:15

Ez a nap különlegesre sikeredett. Olyan túrát állítottam össze, amely emlékezés, emlékezés Szeretteinkre, művészeinkre, akik kapcsolódnak az Őrséghez, akikre ezen az úton "némán" emlékeztünk, holott mindegyikük hangja, éneke, hangszerének dallama a fülünkben csengett. Szívünk őrzi azokat az emlékeket, melyeket nem, nem kell kimondani és amelyeket, mikor egymásra néztünk, vagy magunkba roskadtunk a körbejárt templomok padsoraiban megpihenve, magunkban pontosan fel tudtuk idézni. Útvonalunk ma Őriszentpéterről indult és oda is érkezett vissza. Útvonalunk: Őrségi Termelői Piac (Őriszentpéter, Városszer) - Szent Péter-templom (Őriszentpéter, Templomszer) - Bognár Étterem (Őriszentpéter, Kovácsszer) - Szentgyörgyvölgyi kazettás mennyezetű Református templom (Szentgyörgyvölgy) - Szentháromság templom (Velemér) - Kercaszomori Harangláb (Kercaszomor) - Bölényles (Szalafő - Pityerszer) - Őriszentpéter

#TúratippekMagyarországon
  •  2021.07.10. 23:18

Szalafőt imádom. Ezúttal úgy döntöttem, hogy a túraútvonalat adom meg és fotókat, amelyek így-úgy benyomást tettek ránk. A túra/túrá jól sikerültek, egymást követően több alkalommal, köszönhetően annak, hogy a program a csapatok hangulatához lett "passzítva" és itt tényleg lehet erőnléthez, hangulathoz igazodva rugalmasan variálni.

#TúratippekMagyarországon
  •  2020.06.16. 00:00

Hazánk e rejtett kincse egyre népszerűbb. A Vértes lábainál fekszik, Oroszlány szomszédságában a Bokodi-tó. A tó partján épült ki az utóbbi évtizedekben az ún. úszó falu. A Bokodi-tó mesterségesen kialakított tó, a Vértesi Erőmű mesterséges hűtőtava. Mára szinte teljesen beépített, a partját a különleges, cölöpökre épült horgász házikók foglalják el, melyekhez hosszú fapallókból álló stég vezet. A legnépszerűbb szelfi-pontok a stégeken találhatóak. Általában az ezeken készült képeket látják a turisták bejelentkezésekor, háttérben a cölöpházak és a tó.

#TúratippekMagyarországon