19 Oct
19Oct

Tábla 1: Szerről szerre Szalafőn körsétaút

Ezt az útvonalat időről időre teljesítjük. Most egy őszi, lazább változatot választottunk, hisz ilyenkor az időjárás már kiszámíthatatlanabb, kevésbé tervezhető előre. Arra az esetre is készülnünk kell, hogy esetleg a hűvösebb időjárás mellett még csöpörgő, netán szakadó esővel is meg kell birkóznunk, noha azt már megtanultuk, "rossz idő nincs, csak rossz felszerelés". 

Nem terveztük a 10,8 km-es távot teljesíteni (amely az év többi szakában lazán menne), hanem egy könnyebb, 7 km-es körszakaszt fogunk teljesíteni. 

Találkozónk Szal.afőn, az Életfánál volt. Ismerkedtünk a település történetével, körbejártuk, megtekintettük a legfontosabb látnivalókat. (Életfa, Jégverem, Református templom), majd elindultunk a szívek mentén, követve a piros szívecskék útvonalát. Érintettük - Szalafő Templomszer - Papszer - Felsőszer útvonalat, ahol megmásztuk a Kömpe szeme kilátót, majd betértünk a Batha Portára, ahol mindig lelkesen várnak bennünket a háziak. Innen átsétáltunk Pityerszerre a Bölényrezervátumba, majd visszatértünk a Szalafő Életfa kiindulópontunkra. Terv szerint a beiktatott két pihenővel mintegy öt órás intervallummal számoltunk. Volt szintemelkedés a terepen, azonban ez enyhébb terepnek számít. Ösztönzésképp néhány fotó az útvonalról, mely nem csupán és nem kizárólag az országúton haladt. 

A fotóhoz kapcsolódó magyarázatokat ezúttal ne keressétek, azokat a túra során kapjuk/kaptuk meg. 

A következő találkozó időpontja és a részvételi feltételek egyeztetés alatt.

Addig is kellemes ráhangolódást kívánok erre a túraútvonalra! 

Mi már tudjuk, az Őrség hangulatával mindig magával ragad!  

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.